HJEMMEVÆRNETS HUNDETJENESTE
Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn

 

 

 

På patrulje med hunden..                                                           Af: Søren Bendixen

Mens andre sad hjemme i stuerne og nød kaffen, og samtidig sikkert var glade for at de ikke var ude i denne første kedelige efterårsstorm, så var vi nogle stykker der havde valgt at bruge denne onsdag aften ”fornuftigt”, og tage på øvelse med den Kgl. Livgarde. Det foregik i skovområdet omkring Tokkekøb hegn ved Hillerød.
Opgaven gik i al sin enkelthed ud på, at ”opsnuse” enhederne fra Livgarden, som bestod af ca. 100 mand, fordelt i 3 grupper.. Hvis vi fik kontakt skulle vi forsøge følge/infiltrere patruljen.

Vi ankom til området kort før kl. 21.00 hvor vi hurtigt var klar til indsættelse i ”fjendeland”, undertegnedes hund ”Gina”, var absolut tændt på opgaven denne aften.. 
På grund af tidspres og det kæmpe store terræn vi skulle dække valgte vi og følge de store stier, hvilket viste sig at være en rigtig god ide.. vi var ikke kommet langt ind i skoven, før vi kunne se på Gina, at der var føling.. hun stivnede flere gange, og bare stod og stirrede i samme retning (hvilket betyder at der er ”noget”), vi fulgte fortsat stien og markeringerne fra Gina var hyppige, vi var ikke i tvivl om at der var nogen, men på grund af den meget skiftende vindretning kunne vi ikke med 100 procent sikkerhed sige hvor de befandt sig. Samtidig var det så mørkt, at vi ikke kunne se mange meter frem, det var faktisk så mørkt, at man ikke kunne se hundens hoved/ører, hvilket er en vigtig ting ved patruljevirksomhed, da det jo er herfra signalerne til hundeføreren kommer.. 

Efter en lille times gang, hvor vi var stoppet en del gange pga. puslen i skovbunden, vind i trætoppene, lys imellem træerne, reagerede Gina igen på noget lige fremme.. vi valgte og trække lidt tilbage fra stien for at afgive en melding til KSN, men vi nåede kun at få sat os ned, før en støvletrampen kunne høres gennem larmen fra vinden.. Jo, der kom Den Kgl. Livgarde. Vores ordre lød på at vi ikke måtte åbne ild først, men kun besvare ilden.. på dette tidspunkt var første mand i patruljen kun ca. 2 meter fra os, hvilket gjorde at Gina begyndte og ”Brumme” som en gammel græsslåmaskine.. Dette satte lidt skub i geleddet som jeg nåede at tælle til 12-15 mand. Vi trak os (løb) hurtigt fra stedet, uden at de åbnede ild, men vi nåede dog at høre de noget forvirret kommentarer der kom fra soldaterne, (Hvad fanden var det?)

Da vi havde trykket os i skovbunden et stykke tid, søgte vi tilbage til samme sted for at genoptage vores opgave. Resten af aftenen gik med hyppige markeringer fra hunden, dog uden at vi havde direkte kontakt med patruljerne, men stadig nok til at adrenalinet kom i kog, fordi vi vidste at de var et sted derude.

Bagefter kunne vi samtykkende sige, at det havde været en super oplevelse, også selvom vi først kom i seng kl. 02.00, og uden at der var blevet løsnet et enkelt skud hele aftenen..

En ting er dog helt sikkert.. Vi er med i næste uge, hvor scenariet gentager sig, dog med nye soldater fra Den Kgl. Livgarde.

 

Tidligere nyheder:

 

Træning på flyvestationen

En dag på politiskolen

Eftersøgning af kvinde i Herlev

Krudt og klejner

På patrulje med hunden

Nye sporarealer

Nye instruktører

Træning 2010 er igang..

Hundeførersæt

Fællestræning 2009