HJEMMEVÆRNETS HUNDETJENESTE
Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn

 

 

 

 

En dag på Politiskolen!

Af: Søren Bendixen

Da vejret denne søndag i januar forhindrede os i at lave normal træning i høvelte, havde vi aftalt og mødes på Hjemmeværnsdistriktet på Christianshavn, da Anders, som er delingsfører hos PO Amager i forvejen var i tøjet, hans kompagni havde hele weekenden assisteret politiet med forskellige opgaver rundt omkring i distriktsområdet, dette var bl.a. blevet til flere udkald til akutte indsættelser, med bl.a. evakuering i forbindelse med ildebrand og bevogtning ved indbrud. Samtidig skulle vi jo også lige se den ny hundetrailer med plads til 4 hunde som Anders har anskaffet og istandsat for egne midler, traileren er et ”pilotprojekt” som skal klarlægge behovet for trailere i andre enheder.

Fra Hjemmeværnsdistriktet går turen til Politiskolen på Artellerivej, hvor det, takket være nogle rigtigt gode forbindelser, er lykkedes os at få vores hunde ind og træne indendørs rundering, i nogle træningsfaciliteter som vi andre kun tør drømme om..

En ombygget gymnastiksal hvor der er sat flere hundrede skillevægge op, med tilsvarende antal døre, så det hele bliver en kæmpe labyrint af rum og gange fyldt med møbler, så det ligner alm. lejligheder.. Noget af en udfordring for både figuranten der skulle gemme sig, men sandelig også for vores hunde, der alle fik løbet en hel del gange rundt i labyrinten, inden figuranterne var fundet. Der var ingen tvivl.. alle hundene var totalt udmattet efter denne øvelse, de lagde sig til at sove med det samme de kom ind i buret.

Vi fik nogle spændende oplevelser med hjem, og samtidig også noget at bygge videre på, da dette jo ikke kun er leg, men en øvelse, scenariet kunne lige så godt have været en kældergang under en boligblok, hvor hundene skulle finde en forsvunden person.

Det er lige præcis oplevelser som denne, der gør det sjovt og stå tidligt op om søndagen, og tage til træning.

 

Tidligere nyheder:

 

Træning på flyvestationen

En dag på politiskolen

Eftersøgning af kvinde i Herlev

Krudt og klejner

På patrulje med hunden

Nye sporarealer

Nye instruktører

Træning 2010 er igang..

Hundeførersæt

Fællestræning 2009